Massages

Bij Chillax kunt u terecht voor verschillende massages. Een ideale manier om blokkades uit het lichaam weg te werken.

Shiatsu, Hotstones, en Japanse gelaatsmassage. Het is maar een greep uit het gamma van relaxerende sessies bij Chillax.

Verder op deze pagina vindt u beschrijvingen van de verschillende types massages en kan u een massage bestellen.

Zie ook www.massage-leuven.be

Vaakst gestelde vragen:

» Welke massages zijn met olie en welke over kleding?

Shiatsu en holistic pulsing gebeuren over de kleding, de anderen zijn op het lichaam rechtstreeks met olie.

» Welke kleding doe je best aan bij shiatsu?

Best draag je lichte en enkelvoudige kleding. Een legging of losse katoenen broek zeker zonder gespen en een t-shirt of licht truitje is ideaal.

» Gebeuren de massages met olie volledig naakt?

Wij vragen onze cliënten de massage te ondergaan in slip.

» Hoe lang duurt een massage?

Bij de meeste massages kan je kiezen tussen 60 of 80 minuten.

 

Dieptemassage

Een Deep Tissue massage is zeer stevig en richt zich op de diepere lagen van uw spieren zodat die zich kunnen ontspannen. Tijdens de massage voelen de spieren soms nog gespannen aan maar achteraf zal u merken dat alle spanning uit uw spieren is gekneed.

Boek een Dieptemassage

Zweedse ontspanningsmassage

Een Zweedse massage staat synoniem voor een algemene klassieke ontspanningsmassage. Er wordt gewerkt met olie op de huid. Deze massage stimuleert het lymfesysteem, de doorbloeding en de stofwisseling. Er ontstaat een warmteontwikkeling waardoor de huidcellen beter gevoed worden, de talg losgemaakt wordt en de dode huidcellen van het huidoppervlak loskomen. Een sessie bestaat uit de volgende basisbehandelingen: Effleurage: strijkbewegingen in de richting van het hart, waarbij de olie wordt aangebracht. Petrissage: knedingen en wringbewegingen om de huid los te maken van de spieren Frictie:cirkelvormig drukken of kloppen: werkt in de diepte Tapoteren: met licht gebolde handen op huid en spieren kloppen Compressie: met de handen drukken op de spieren Vibratie: lichaamsdelen laten schudden Boek een Zweedse ontspanningsmassage


Sportmassage

Iedereen die regelmatig sport kan baat vinden bij sportmassage. Deze helpt zowel ter voorkoming van blessures of zorgt voor de verhoging van de flexibiliteit. Net als andere massages werkt deze ook zeer ontspannend, maar is intenser. De technieken van sportmassage - strijkingen, kneed- en druktechnieken - ontleend van de Zweedse massage, maar dan feller toegepast, werken diep op het spierbindweefsel in. Deze basishandelingen worden aangevuld met snelle klop of hakbeweginen en maken het verschil met andere massagetechnieken. Verder concentreert de sportmassage zich op de spiergroepen die bij een bepaalde sport gebruikt worden. Zo zal men bij een zwemmer zich meer op het bovenlichaam concentreren, en bij een loper op de benen. Regelmatige massage is een goede aanvulling op lichaamsbeweging. Het houdt sporters fysiek en mentaal gezond. Hun prestaties worden beter doordat hun spieren flexibeler worden en ze ondervinden minder nadelige gevolgen van de trainingen zoals stijfheid en spierpijn. Zeker ook omdat de melkzuur afdrijving wordt gestimmuleerd. Boek een Sportmassage

Shiatsu massage

Shiatsu is een Japanse massagevorm, overgenomen uit de Chinese massages, die in de loop van de verschillende eeuwen vele ontwikkelingen heeft gekend. De methode is gebaseerd op de idee dat onze vitale energie, onze "Ki", door welbepaalde kanalen of meridianen in het lichaam stroomt. Door het drukken met duim, vingers of handpalm op welbepaalde punten op de meridianen wordt de circulatie van "Ki" gestimuleerd en worden blokkades van de energiestroom opgeheven. Hierdoor kunnen specifieke organen en het lichaam als geheel beter functioneren. Shiatsu stimuleert of wekt de zelfgenezende krachten in ons lichaam op en grijpt zo onrechtstreeks in op de eventuele symptomen. Bovendien werkt shiatsu als een natuurlijk kalmeermiddel. Het wordt als erg heilzaam ervaren bij een druk en stresserend leven, slapeloosheid, hartkloppingen, stramheid en allerlei spanningen. Bovendien helpt het om in moeilijke omstandigheden kracht te vinden en hierdoor richting te geven aan het leven. Voor welke klachten kan shiatsu iets betekenen? Eigenlijk kan shiatsu ingezet worden bij heel veel klachten en symptomen, voornamelijk stressgerelateerde (hebben niet alle "welvaartsklachten- en ziektes" een onderliggende stressoorzaak...?). De oosterse visie op ziekte en gezondheid indachtig, klik hier, biedt het niet veel meerwaarde hier een lijst van klachten neer te schrijven. En zoals hierboven al aangegeven, je hoeft niet noodzakelijk klachten te hebben om baat te hebben van een shiatsumassage. Iedereen is uniek! In mijn shiatsupraktijk probeer ik al mijn behandelingen en uitspraken op een onbevangen, intuïtieve manier te doen. Geen vooroordelen te hebben, respect te hebben voor de unieke persoon die iedereen is, goed te luisteren naar de vaststellingen en ervaringen van de ander, mijn eigen ideeën en ervaringen niet op te leggen aan de ander. Hoe moeilijk dit soms ook is... iedereen handelt toch altijd al eens makkelijker vanuit de eigen "ervaringsbril" die hij/zij op heeft staan, niet? Vanuit die mentaliteit probeer ik dan de meest passende behandeling te vinden, dit zal bij iedereen weer wat anders zijn en een andere aanpak vragen. Ik sta altijd open voor feedback, graag zelfs, laat me gerust weten wat shiatsu wel of niet met je doet, iedere opmerking of ervaring is even waardevol!

Boek een Shiatsu massage

Hotstone

Hierbij wordt er gebruik gemaakt van lavastenen. Deze worden opgewarmd tot 45° en in combinatie met warme olie onderga je dan een aparte ontspannende massage. Deze warmte geeft een diepe relaxatie, terwijl het gewicht van de stenen een druk doet ontstaan die een goede werking heeft op de spieren. De combinatie van warmte en beweging maakt dat deze massage dieper in het spierweeffsel inwerkt.

Boek Hotstone

Japanse gelaatsmassage

Japanse gezichtsmassage is een traditionele japanse kunst zoals de theeceremonie en kalligrafie.Ze heeft een lange geschiedenis met ontelbare toevoegingen en verfijningen door de verschillende generaties van meesters.
Japanse gezichtsmassage is uniek en kan met geen andere gezichtsmassage vergeleken worden. Deze massage behandelt gezichtshuid,gezichtsspieren,Ki-energie van het hele lichaam en brengt je psychische conditie in evenwicht.

Boek een Japanse gelaatsmassageHolistic Pulsing

Deze massagevorm is meer dan welke ook een echte therapie. Het is een zeer zachte behandelwijze, waarbij het lichaam op een speelse, natuurlijke manier in beweging wordt gebracht. Kleine en grotere pulsen stromen als golfjes door het hele lichaam. Je ligt hierbij gekleed op een massagetafel. Door de ritmische bewegingen komt het lichaam al snel tot rust. Door de zachtheid en het respecteren van de grenzen ontstaat er een veilige sfeer. De noodzaak om weerstand te bieden wordt minder. Je wordt onbewust uitgenodigd om op steeds dieper niveau spanningen los te laten. Er ontstaat ruimte om te gaan luisteren naar wat het lichaam te vertellen heeft. Het is alsof je jezelf op een nieuwe manier leert kennen; het genieten, je grenzen én je mogelijkheden.

Boek Holistic Pulsing

Voetreflexologie

Wist je dat alle organen door energiestromen met bepaalde reflexgebieden in de voet verbonden zijn? Bij een verstoring van het evenwicht in het lichaam, gaat de overeenkomstige energiestroom blokkeren. Door druk uit te oefenen op reflexzones in de voeten worden de bewegingen van de organen hersteld, waardoor het orgaan zijn functies weer correct kan uitvoeren en het evenwicht hersteld wordt. Kortom, voetreflexologie is een aangename, natuurlijke en veilige methode om je gezondheid te bevorderen en leidt vaak tot onverwacht goede resultaten. Boek Voetreflexologie

Ginger glow

De Ginger Glow is een sessie van warme verse bio gemberpakkingen op rug en schouders. Het is een aloude effectieve techniek om het lichaam diep te ontspannen, te detoxen en te draineren. Ze wordt gecombineerd met een zachte, stimulerende massage en werkt bovendien zeer reinigend. De warme compressen zorgen voor een aangename gloed en zijn bovendien heel geschikt om gespannen punten extra aandacht te geven, wat dan ook simultaan gebeurt met het juiste handenwerk.

Boek Ginger Glow

Raindrop

Deze vorm van massage combineert 2 verschillende technieken met elkaar. Aan de ene kant wordt er gebruik gemaakt van de essentiële oliën en aan de andere kant de spirituele invloed van eeuwenlange rituelen van de Lakota indianen, waarbij energie in het lichaam weer tot stromen gebracht wordt.
De massage begint met het werken op verschillende reflexpunten op de voeten. Daarna worden de verschillende essentiële oliën één voor één op de rug gedruppeld. Met vederlichte bewegingen en lichte massagetechnieken trekken de plantaardige stoffen in je spieren en zorgen voor ondersteuning in je lichaam zelf, waaronder je immuunsysteem en spijsvertering.
In het algemeen kan een behandeling helpen rugpijn, stijfheid en pijnlijke spieren te verminderen. Het kan je immuunsysteem versterken, het helpt je sneller te herstellen van verwondingen en tevens te ontspannen en nieuwe energie op te doen.
Deze ontzettend ontspannende massage is niet te vergelijken met een standaard massage, een echte aanrader!

Boek Raindrop